Avoin nörttikerho

xet7.org Suomeksi > Avoin nörttikerho kevät 2019


Meneillään 2 kerhoa

1) Tietoktekniikka ryhmä: Jyrki Leppä pitää DiKu-hankkeen tiimoilta tietotekniikka ryhmää, joka kokoontuu tiistaisin klo. 17-20 ToriKievarilla. ToriKievari on keskustan CityMarketia vastapäätä tien toisella puolella, entisen HiusTrion vieressä. Ryhmä on suunnattu 18-35 vuotiaille ja ainakin alkuvaiheessa Jyrki toimii itse vetäjänä. Kerho on jo alkanut, ja siellä voi käydä vapaasti tutustumassa, Lauri kävi siellä jo aiemmin. Siellä nuoret rakentavat ja ohjelmoivat legorobotteja, ja myös Rasberry Pi, Arduino jne rakentelua. Kahvia jne tarjolla yleensä. Mahdollisuus käydä sopimassa että käydään jossain tulostamassa 3D esineitä (Aspitie?).

2) Avoin nörttikerho: alkaa 15.1.2019 klo 10. Lauri Ojansivu toimii vetäjänä. Täälläkin voi käydä vapaasti tutustumassa.

Saattaa olla että jollakin kerralla kerhot tekevät vierailukäyntejä toistensa luona.Työväen Sivistysliitto TSL - ATK kaiken ikää - Avoin nörttikerho

Hinta: Ilmainen

Ei tarvitse ilmoittautuaTulla ja lähteä voi kuka tahansa milloin tahansa, vaikka vain yhdeksi kerraksi. Ei tarvitse ilmoittaa onko tulossa vai ei. Tervetuloa!

Paikka: Hukanhaudan vanha puukoulu, Jakokunnantie 3, 80230 Joensuu.

Aika: Joka toinen tiistai klo 10-13.  Joskus voi päättyä ennen klo 13, tilanteen mukaan miten pitkään asiaa riittää.

Postituslista: Kerhotiedote postituslistalle ilmoittautumiset kerhon pitäjälle sähköpostissa: [email protected]  / Lauri Ojansivu

Muutokset ohjelmaan: Näkyvät nettisivulta http://www.xet7.org/avoin

Esite A4: Lisätään myöhemmin


Ohjelma

Joka kerta
  • Uutiskatsaus.
  • Jos joku tuo ongelma tietokoneen, tabletin tai kännykän, niin sen korjaus.
  • Kahvi tai tee, ja jotain sen kanssa.KEVÄT 2019

7) PERUTTU, PAKKASTAUKO (Ti 15.1.2019 klo 10) Videopuhelut: Riot.im, FriendUP, Skype, Hangouts, Discord, Rocket.Chat, WhatsApp jne sekä suomennoksien tilanne.

ÄLYKÄNNYKKÖJEN JA TABLETTIEN KORJAUSLIIKE: FONUM  Iso Myy Joensuu, Torikadun ulko-oven vieressä sisällä.

8) PERUTTU, PAKKASTAUKO (Ti 29.1.2019 klo 10) Virustorjuntaohjelmat eri käyttöjärjestelmille ja laitteille.

9) Ti 12.2.2018 Poistettujen tiedostojen palauttaminen: milloin mahdollista ja miten

10) Ti 26.2.2018 Ilmaisohjelmat eri käyttötarkoituksiin: DVD:n teko DVDStyler ohjelmalla, etätyöpöytä jne.
      Lisäksi:
  • 2ine eli OS/2 ohjelmointi Linuxissa ja sen Hacker News-artikkeli
  • Debian sid käyttö ja sen verkkoasetukset
  • x2go etätyöpöytä, avointa lähdekoodia: jos jollekin koneelle on ssh-yhteys, sen kautta voi x2go ohjelmalla nähdä omalla näytöllään etäkoneen työpöydän, klikkailla jne
  • RasPi3 virt-managerilla SSH+VNC:n kautta KVM virtuaalikoneet bare metal servereillä jossa KVM koneen sisällä VirtualBox nested virtualization systeemeillä
  • google-drive-ocamlfuse: Miten Google Driven saa Linuxiin verkkoasemaksi, eli tiedostot ovat netissä Googe Drivessa, eivät vie tilaa omalta koneelta, mutta kuitenkin tiedostonhallinnalla voi siirtää tiedostoja Driveen niin että ne ei vie tilaa omalla koneella.
  • Riot: Avoimen lähdekoodin vaihtoehto Skypelle. On suomennettu, siitä on Linux/Windows/Mac/Android/iOS versiot joilla saa päästä-päähän salatun tekstichatti, ääni ja videoyhteyden. Jos ei ota salausta johonkin chattihuoneeseen käyttöön, niin voi myös selaimella kirjautua chattailemaan. Chatissa voi myös lähettää tiedostoja, ottaa näkyviin jaetun Google Docs-dokumentin jota kaikki voi muokata, jne lisätoimintoja.

11) Ti 12.3.2018 Langattomasti kuvat, videot ja esitykset telkkaan tai videotykkiin

12) Ti 26.3.2018 Käyttöjärjestelmien käyttö muistitikulta

13) Ti 9.4.2018 Wekan: Avoimen lähdekoodin vaihtoehto Trellolle

14) Ti 23.4.2018 Sulautetut järjestelmät: Raspberry Pi, Odroid, Arduino jne.
Lisäksi: Suomalaiset pilvipalvelut web-sivuille, sähköpostille, tiedostoille jne.
Comments