#LinuxMint-fi IRC FAQ

xet7.org Suomeksi > #LinuxMint.fi IRC FAQ

Q: Missä muualla on mainittu IRC palvelimen #linuxmint-fi IRC kanava?

A: http://linuxmint.fi/

Q: Missä Linux Minttiä asennetaan koneisiin ilmaiseksi?

A: Esimerkiksi Joensuussa.

Q: IRC kanava tyhjä?

[19:31:26] <jarkko> ... kaikesta päätellen mintin kanssa ei hirveempiä ongelmia ole kun kanavakin on tyhjä apua tarvitsevista :)

A: Siis kanavallahan on useita irkkaajia läsnä, ei kanava ole tyhjä. Kanavalla olijat on just niitä jotka käyttää Minttiä ja tietää siitä paljon. Tosi irkkaajat osaa idlata ja odottaa kanavalla vastausta.

Q: Mint äänet HP läppäreissä?

[19:31:26] <jarkko> ... kaikesta päätellen mintin kanssa ei hirveempiä ongelmia ole kun kanavakin on tyhjä apua tarvitsevista :)

[19:41:58] <jarkko> ... sellanen pieni ongelma on yhdessä hp:n läppärissäni että äänet ei aina toimi kun kirjautuu cinnamoniin. Homma toimii taas sen jälkeen kun tappaa X:n ctrl + alt + backspace yhdistelmällä ja kirjautuu uudelleen. onkohan tuohon jo tullut ratkaisua 19.2 mintin kohdalla?

A: Kannattaa varmuuskopioida kaikki tiedostot eli lähinnä /home , /etc , /opt , /var (esim: sudo rsync -aur --progress --delete /home /media/user/ulkoinenkovalevy/varmuuskopio-2019-11-01 jossa --delete on hyödyksi jos välillä keskeyttää kopioinnin tai virta katkeaa ja aloittaa myöemmin uudelleen ja hävinneet esim. selaimen cache tiedostot ei tule tuplana. /var ja /opt siinä tapauksessa jos on tietokantoja kuten MySQL ja MongoDB ja ne on sammutettu ennen varmuuskopiointia, esim. sudo systemctl stop mysql-server && sudo systemctl stop mongod && sudo snap stop wekan && sudo snap stop rocketchat-server && sudo sandstorm stop ) , ja tehdä uusi asennus uusimmalla Mintillä, jossa on myös uusin kernel. Mint Mate version kanssa ei ole vastaavaa ongelmaa tullut vastaan HP:n läppäreissä.