Canon Pixma MG3550 monitoimilaite Linux

xet7.org Suomeksi > Pixma MG3550

30.6.2015 Kirjoitettu ohje.

Testattu: Linux Mint Mate 17.1. 32bit

1) Asenna tulostimen Canon BJNP protokollan tuki komentorivillä:

sudo apt-get update

sudo apt-get install cups-backend-bjnp

Vinkki peräisin sivulta http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/getting-my-canon-pixma-mg3550-to-work-4175510722/

2) Asenna uusin tulostinajuri IJ Printer Driver:

http://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/fax__multifunctionals/inkjet/pixma_mg_series/pixma_mg3550.aspx?type=download&language=&os=LINUX

2.1) Pura paketti oikealla hiiren painikkeella ja valinnalla Pura tähän.

2.2) Tiedostonhallinnalla klikkaa ajurikansiosta sitä alikansiota, jossa on install.sh , klikkaa valkoista kansion taustaa oikealla hiiren painikkeella ja "Open in Terminal" johon kirjoitat:

sudo ./install.sh

Näet esimerkin vaiheista kuvakaappauksena sivulta http://tutorialforlinux.com/2015/02/09/how-to-install-canon-printers-driver-on-ubuntu-linux-easy-guide/

2.3) Tulostin pitää olla päällä ja liitettynä (USB tai WLAN), että se löytyy. Jos ei löydy, ota USB johto irti, laita johto takaisin, ja yritä etsiä tulostinta install.sh ohjelmalla uudelleen.

3) Asenna ScanGear skannerin kuvanlukuohjelma:

http://www.canon-europe.com/support/consumer_products/products/fax__multifunctionals/inkjet/pixma_mg_series/pixma_mg3550.aspx?type=download&language=&os=LINUX

3.1) Pura paketti oikealla hiiren painikkeella ja valinnalla Pura tähän.

3.2) Tiedostonhallinnalla klikkaa ajurikansiosta sitä alikansiota, jossa on install.sh , klikkaa valkoista kansion taustaa oikealla hiiren painikkeella ja "Open in Terminal" johon kirjoitat:

sudo ./install.sh

3.3) Tulostin pitää olla päällä ja liitettynä (USB, voit myös kokeilla onnistuuko WLAN kautta, löytääkö install.sh ohjelma).

3.4) Asennuksen jälkeen klikkaa työpöytää oikealla hiiren painikkeella, ja sitten klikkaa "Luo käynnistin" oikealla hiiren painikkeella.

3.5) Kirjoita (tai kopioi/liitä) seuraavat tiedot käynnistimeen:

Tyyppi: Sovellus

Nimi: Kuvanluku Canon Pixma MG3550

Komento: scangearmp

3.6) Klikkaa OK, kuvake "Kuvanluku Canon Pixma MG3550" tulee työpöydälle.

( Ennen tämän uusimman ajurin asennusta oli käytössä jokin edellinen ennen tunnistettu, jossa aiemmin tulosti tummaa väriä, joten piti laittaa värinkorjaus arvoihin muihin 1.000000... ja saturation 2.00000.... mutta siis tämä ei ollut enää tarpeen uusimmalla ajurilla, värit tulostuivat hyvin oletusasetuksilla.)