HP Deskjet 2633

xet7.org Suomeksi > HP Deskjet 2633 monitoimi skanneri tulostin väri mustesuihku

Ostin tämän muutama päivä sitten. Syy on siinä, että mikään muu tulostimeni ei tulosta ollenkaan, tai tulostaa suttuista huonoa jälkeä joka ei kelpaa kenellekään.

Hinta:

- Monitoimilaite tällä hetkellä 19.1.2020 on tarjouksessa Power kaupassa 29,90 euroa.

- Mukana musta ja moniväri mustekasetti. Yksi mustekasetti tulostaa noin 100-300 sivua. Uusien mustekasettien hinta voi olla enemmän kuin alkuperäisen tulostimen hinta, joten tulostin sopii vain vähän tulostaville. Jos tulostaa paljon, edullisinta on tämän sijaan valita mustavalko lasertulostin.

Mukana tulee:

- Skanneri tulostin väri mustesuihku. Tekee myös väri ja mustavalko kopioita suoraan tulostimen nappia painamalla.

- Mustekasetit: musta ja moniväri. Huom: Värit eivät ole erillisiä. Tulostimessa on HP:n siru, eli siihen käy todennäköisesti vain HP:n alkuperäiset musteet.

- Virtajohto

- Tulostimessa WLAN ja WPS-verkkokytkentä toiminto.

Ostin lisäksi:

- Tulostuspaperia A4 paketin. Tulostimeen sopii kerrallaan noin 1cm pinkka paperia.

- Valokuvapaperia A4 pienen paketin

Käyttökokemukset:

- Tulostaa nopeasti, värit näkyy hyvin tavan A4 paperilla. Tekee hyvää tarkkaa väri tulostusjälkeä. Paperi ei näytä jäävän mitenkään musteesta märäksi.

Fyysinen asennus:

1. Pura pois laatikosta.

2. Katso ohjeen hyvä kuva miten laittaa osat paikoilleen, elikkä:

3. Ota styroksi ja koko tulostinta ympäröivä muovi pois.

4. Avaa taka yläluukku pystyyn. Lisää A4 paperia noin 1cm pinkka.

5. Ota skanneri edestä etuluukku auki, ja sieltä vedä varovasti pois teippi jossa on pahvi kiinni.

6. Aukaise muste paketit ja ota musteista kirjoituspäätä suojaava teippi pois.

7. Skannerin etuluukusta siirrä vasen-oikea rataa liikkuvan musteradan kotelo keskelle, että on helpompi tökätä musteet paikalleen niin että kirjoituspää edellä työntää, ja musteiden värilliset kannet ylöspäin. Värillinen vasempaan koloon, musta oikeaan koloon.

8. Virtajohto tulostimen taakse ja töpseli seinään.

9. Virta päälle.

Vaikka toki voi tulostaa esim. Android kännykästä tai Windowsista kun ne ovat samassa langattomassa verkossa kiinni, seuraavassa käydään läpi vain tulostaminen Linuxista.

Linux asennus, esim. Linux Mint tai Debian:

1. Asenna synapticilla paketti hplip-gui ja skannausohjelma xsane, tai komentorivillä: sudo apt-get install hplip-gui xsane

2. Käynnistä tietokone uudelleen.

3. Jos et halua käyttää WLAN verkko tulostusta, liitä tulostin USB johdolla koneeseen.

4. Jos haluat käyttää WLAN verkko tulostusta, paina tulostimesta WLAN aaltoviiva painiketta, ja sitten Internet modeemistasi (ADSL/Kaapeli/4G/valokuitu/jne) WPS painiketta jonkin aikaa. Kone yhdistyy verkkoon.

5. Tulostimista lisää tulostin, verkkotulostin. Odottamalla vähän aikaa ilmestyy HP-JOTAIN.local (huom: JOTAIN sanan tilalla jotain tekstiä) tulostimen MAC-osoitteella tyyliä 11:22:33:44. Valitse se. Huom: tulostimissa näkyy HP-Deskjet-2600 Series joka on se tulostin jolle tulostetaan ja laitetaan oletustulostimeksi. Näkyvissä on myös toinen samantyylinen tulostin nimi jolla on eri kirjaimia, sitä en kokeillut.

6. xsane ohjelmalla onnistuu skannaus langattoman verkon kautta.