MTV3 Katsomo Linux

xet7.org Suomeksi > Linux MTV3 Katsomo, Netflix, Elisa Viihde

Muutoshistoria:

 • 2.2.2016: Lisätty huomio että Netflix näkyy nykyisin suoraan myös Firefoxilla. Lisätty myös että nykyisin käytän selain lisäosina ublock origin mainostpoistoon ja WOT Web of Trust haitallisten sivujen ilmoituksiin.

 • 28.1.2016: Lisätty asennuskomentoihin msttcorefonts automaattinen hyväksyminen ohjesivulta http://askubuntu.com/questions/16225/how-can-i-accept-the-microsoft-eula-agreement-for-ttf-mscorefonts-installer , totem video plugin poisto, sekä voikko suomenkielisen oikeikirjoituksen tunnistus Firefox plugin poisto.

 • 3.10.2015: lisätty tarvittu uusi komento "sudo pipelight-plugin --create-mozilla-plugins" sekä "echo yes" oletusvalinnat, että toimii paremmin

 • 9.4.2014: Korjattu ohje. Aja kaikki päivitetyt asennuskomennot uudelleen, jotta saat entisen asennuksen korjattua, tai uuden asennettua, samat komennot molemmissa tapauksissa. Linux-versio Flashista toimii nopeammin kuin Windows-versio, siksi siirrytty käyttämään sitä. Testattu: Linux Mint 17.1 Mate 64bit.

 • 20.2.2014: Lisätty tietoja Flash Linux-version poistamisesta, koska käytämme Windows-versiota Linuxissa. Lisäkti tietoja selaimen lisäosien testaamisesta ja Javan pois kytkemisestä.

 • 6.2.2014: Testattu toimivaksi koneissa: Ubuntu 12.04 32bit, Xubuntu 32bit, Linux Mint 16 Mate 64bit.

Tämä ohje keskittyy lähinnä Ubuntu ja Linux Mint asennukseen, 32bit ja 64bit Linux-versioissa. Jos sinulla on jokin muu Linux, katso asennusohje osoitteesta http://pipelight.net/cms/installation.html .

Tämän ohjeen avulla Firefoxissa toimii Katsomo, Ruutu, JimTV, Elisa viihde (vlc plugin) jne.

Firefoxissa siis käytetään Flash versiota 11.2, johon Adobe tarjoaa vielä tietoturvapäivityksiä.

Firefoxissa saattaisi saada toimimaan uudemman Linux-pohjaisen Flashin perustuen Chrome OS -käyttöjärjestelmästä Linuxiin siirrettävällä pluginilla, mutta sen ohje on aika monimutkainen englanniksi osoitteessa http://www.webupd8.org/2015/01/fresh-player-plugin-sees-new-release.html .

Katsomo jne Silverlight-pohjaiset ei toimi Chrome/Chromium selaimessa, se vaatisi erikoisvirityksiä, kuten kerrottu sivulla http://pipelight.net/cms/chrome-chromium.html

Netflix näkyy nykyisin suoraan sekä Chromella että Firefoxilla, ei tarvita lisäosa-asennuksia.

Asennuskomennot komentorivillä seuraavana, eli samat komennot olipa sitten tilanne uudesta asennuksesta, tai entisen asennuksen korjaamisesta.

 • Tähän asennukseen kuuluu erikoisversion winestä nimeltä wine-staging (entiseltä nimeltään wine-compholio), joka on aivan omassa eri hakemistossaan, eikä sitä käytetä muiden ohjelmien kanssa.

 • Ei siis tarvitse tämän lisäksi asentaa wineä. Mutta jos haluat käyttää jonkun toisen ohjelman ajamiseen wineä, niin asenna se sitten erikseen.

 • Ubuntussa pitää ottaa Partner pakettivarasto käyttöön, jotta sieltä löytyy uusin adobe-flashplugin paketti. Mintissä ei tarvitse, koska Partner pakettivarasto on jo käytössä oletuksena.

sudo apt-get install python-software-properties sudo add-apt-repository ppa:pipelight/stable sudo apt-get update sudo apt-get --purge remove wine-compholio wine-compholio-i386 wine-compholio-amd64 echo ttf-mscorefonts-installer msttcorefonts/accepted-mscorefonts-eula select true | sudo debconf-set-selections sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer echo yes | sudo apt-get -y install --install-recommends pipelight-multi sudo pipelight-plugin --update echo yes | sudo pipelight-plugin --enable silverlight echo yes | sudo pipelight-plugin --disable flash sudo pipelight-plugin --create-mozilla-plugins sudo apt-get --purge remove flashplugin-installer mint-flashplugin-10.2 sudo apt-get -y install adobe-flashplugin browser-plugin-vlc sudo apt-get remove totem-mozilla xul-ext-mozvoikko

  • Tämän jälkeen pitää käynnistää Firefox uudelleen kerran (jolloin Silverligh asentuu ponnahdusikkunassa) ja ehkä toisenkin kerran, kunnes Silverlight näkyy osoitteessa listassa about:plugins

  • Kun menet Firefoxilla esim. http://www.katsomo.fi tai http://elisaviihde.fi saattaa selain näyttää video kohdalla tekstin "Käynnistä Silverlight", sitä pitää klikata tekstin päältä, ja ponnahdusikkunasta "Salli ja muista valinta", jotta seuraavalla kerralla tätä ei tarvitse tehdä. Sama saattaa tapahtua myös Flash ja VLC lisäosien kanssa.

  • Uusi 2.2.2016: Nykyisin käytän mainospoistoon ublock origin lisäosaa (en Adblock Edge), ja sivun turvallisuus ilmoituksiin yhä WOT Web of Trust lisäosaa.

  • Aiemmin, vanha: Käytän Firefoxissa lisäosia Adblock Edge mainospoistoon ja WOT linkkien turvallisuuden väriympyrämerkintöihin linkkien vieressä. Jos käytät Adblock Edgeä, siihen täytyy lisätä poikkeukset että mainokset sallitaan TV/video sivuistoilla, koska muuten videotkaan ei näy. Helpoin vaihtoehto on mennä joka nettiosoitteeseen esim. http://www.katsomo.fi , ja klikata ABE ja sitten "Ei käytössä osoitteessa katsomo.fi", ja samalla tavalla muut osoitteet. Toinen vaihtoehto on klikata ABE-kuvakkeen oikealla puolella olevaa pudotusvalikkoa vasemmalla hiiren painikkeella, ja sieltä lisää suodatin seuraaville video nettisivustoille. Huom: forum.odroid.com ei ole välttämätön lisätä, jos sinulla ei ole Odroid-laitetta joka on Raspberry Pi:n kaltainen laite. Huom2: Firefoxin osoiterivi palkki on tumma siksi, koska käytän Firefoxin Developer Edition versiota, alkuperäisessä Ubuntu tai Linux Mint Firefoxissa palkki on vaalean harmaa.

Adblock Edge asetukset

Jos haluat kopioida yhden Ubuntu-käyttäjän (esim. kayttaja1) Firefox-asetukset kirjanmerkkeineen ja lisäosineen ja asetuksineen toiselle käyttäjälle (esim. kayttaja2), se käy komentorivillä esim. näin, eli ensin poistetaan mahdollinen kayttaja2 firefox asetukset, ja sitten kopioidaan tiedostot ja laitetaan asetukset kuntoon. Vaihda kayttaja1 ja kayttaja2 paikalle oikeat käyttäjänimet. HUOM: Jos käytät Thunderbirdiä, varo ettet poista kayttaja2:n .mozilla/thunderbird kansiota, vaan kopioi vaan .mozilla/firefox ja .mozilla/extensions kansiot eri komennoilla.

sudo rm /home/kayttaja2/.mozilla

sudo cp -pR /home/kayttaja1/.mozilla /home/kayttaja2/

sudo chown kayttaja2:kayttaja2 /home/kayttaja2/.mozilla -R

Voit testata pluginien ajantasaisuuden seuraavissa sivustoissa:

http://www.mozilla.org/en-US/plugincheck/

https://browsercheck.qualys.com

Jos et käytä Javaa, se kannattaa kytkeä pois päältä:

 • Firefox: Työkalut => Lisäosat => Liitännäiset => IcedTea-Web Plugin => Älä käynnistä koskaan

 • Google Chrome: mene selaimella osoitteeseen chrome://plugins/ ja kohdassa IcedTea-Web Plugin klikkaa Poista käytöstä

Alkuperäinen Linux Katsomo ohje lähde: http://linux.fi/wiki/Pipelight

Toimimattomia ohjeita: