Windows 10 asennus Acer Extensa 2509

xet7.org Suomeksi > Windows 10 asennus Acer Extensa 2509

22.10.2015 Lisätty ohje.

Tilanne

Langaton verkkoyhteys hävisi Windows 10:stä päivityksen jälkeen. Koneeseen oli asennettuna IOBit ohjelmia kuten IOBit Uninstaller.

Ratkaisu

1. Sinänsä IOBit ohjelmista on vain haittaa, ne kannattaa poistaa.

2. Ohjeesta osoitteessa http://www.redmondpie.com/fix-no-wi-fi-available-after-windows-10-upgrade-issue-heres-how/ suomennettuna:

3. Klikkaa käynnistä-painiketta (windows-logo) oikealla hiiren painikkeella, ja sieltä Komentorivi (Ylläpito/Järjestelmänvalvoja tilassa).

4. Kopioi siihen tämä komento ja paina Enter:

reg delete HKCR\CLSID\{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f

5. Kopioi sitten siihen tämä komento ja paina Enter:

netcfg -v -u dni_dne

6. Käynnistä kone uudelleen ja katso toimiiko WLAN.

7. Jos ei toimi vielä, mene Ohjauspaneeli / Laitehallinta / Verkkoadapterit ja klikkaa oikealla hiiren painikkeella WLAN verkkoadapteria ja klikkaa Poista ajuri ja ruksaa Poista ajuriohjelmisto tälle laitteelle ja vasta sitten klikkaa OK poistaaksesi ajurin. Sitten klikkaa oikealla hiiren painikkeella verkkoadapteria ja klikkaa Etsi laitteistomuutoksia, niin pitäisi löytyä WLAN ja sitten liittyä langattomaan verkkoon.

Jos tämä ei auta, ja kone on vielä sekaisin, voi kokeilla palauttaa edelliseen Windows-versioon tietokoneen käynnistymisen yhteydessä olevan valikon tehdasasetuksiin palautuksesta.

Jos palautusmahdollisuutta ei löydä, voi alkuperäisen Windows version tai Windows 10 version asentaa näistä vaihtoehdoista:

Windows 10:

https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10ISO

Windows 8.1:

https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows8ISO

Windows 7:

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows7

Windows lisenssinumero löytyy yleensä tietokoneen pohjasta. Windows 10 asennuksen yhteydessä voi myös tunnistaa laitteistoon upotetun lisenssinumeron automaattisesti joissakin tapauksissa.